Am zis sa nu ma las pana nu va pun aici, pe blog, toate textele argumentative facute cat timp am fost licean. Puteti sa va inspirati in continuare si sa realizati mai apoi o tema completa. Textele argumentative postate au fost realizate in clasa a XII-a. Cu toate acestea, la BAC mi-a cazut un enunt formulat cam aiurea si nu am avut ocazia sa demnostrez ce pot cand vine vorba de astfel de texte. Spun asta nu pentru a ma da mare, ci din simplu motiv ca mi-a placut sa realizez teme de genul fie in clasa, fie acasa.
Nevoia de poezie a omului modern – Text argumentativ
Poezia este parte integranta a literaturii oricarei culturi. Desi traim intr-o era in care se pune tot mai putin accentul pe adevaratele valori morale si spirituale, consider ca poezia trebuie sa constituie un punct de reper si real interes pentru orice persoana avida de cunoastere.
In primul rand, poezia ne ajuta sa ne dezvoltam propriile capacitati si sa stabilim noi orizonturi de reflectie. Astfel, inca din copilarie ramanem captivati la auzul oricarei poezii, iar vocabularul ne este imbogatit cu o multime de cuvinte si expresii noi. Personal, tresar ori de cate ori citesc poeziile Otiliei Cazimir, deoarece ma duc cu gandul la copilarie, iar acum nu pot decat sa remarc rolul educativ pe care l-au avut la acea vreme.
In al doilea rand, odata cu inaintarea in varsta, ajunsi la pragul maturitatii simtim nevoia unui refugiu, departe de problemele lumii cotidiene care ne iau cu asalt si ne fac astfel sa uitam de ceea ce conteaza si in final, de poezie. Numai ea ne poate oferi o alta perspectiva asupra vietii, jucand totodata rolul unui mentor spiritual, ce ne ghideaza pas cu pas intr-o lume in care enumeratiile, repetitiile, metaforele, personificarile, dar si expresii nemaintalnite pana acum fac prilejul unei armonii perfecte.
In concluzie, nevoia de poezie a omului modern este nemarginita si reprezinta un centru de interes pentru orice persoana pasionata de lectura.