Pentru a ne asigura o stare satisfacatoare de sanatate trebuie sa adoptam diferite strategii de detoxifiere al organismului. Deseurile toxice le eliminam zilnic prin colon, rinichi, piele, ficat, limfa si plamani.
In cazul in care cantitatea de toxine eliminate este mai mica decat cea care este introdusa, atunci se instaleaza un blocaj. Astfel, toxinele se acumuleaza si cauzeaza inflamari care duc cu timpul la diferite boli cronice si chiar la perturbari in activitatea sistemului nervos.
Scopul detoxifierii este de a elimina impuritatile din corp pentru o functionare optima a organismului.
Care sunt efectele benefice ale detoxifierii?
In primul rand, pierzi kilogramele pe care le aveai in exces, capeti mai multa energie, se imbunatateste imunitatea si capeti o piele mai sanatoasa.
Vei avea un somn mai bun, o digestie mai buna si o gandire mai limpede.
Ce fel de dieta cuprinde o detoxifiere zilnica? Bineinteles ca va fi vorba de o dieta care cuprinde cat mai multe alimente neprelucrate si netratate.
Trebuie sa adopti un stil de viata sanatos, cu expunere la soare, la aer curat, activitate fizica, sa consumi alimente fermentate cu un continut bogat in antioxidanti.
Caloriile trebuie sa le obtii din carbohidrati naturali si din produse si grasimi naturale cum e nuca de cocos, avocado, nuci, alge marine, seminte.
Daca vrei sa consumi toxinele consumate intr-o zi atunci trebuie sa adopti cicluri de post intermitent cu apa de calitate pentru perioade de 12-18 ore.
Totodata, sunt recomandate si detoxifierile periodice prin care sunt eliminate alimentele solide pentru perioade cuprinse intre 24 si 72 de ore.
Sunt recomandate dietele cu sucuri naturale deoarece sunt bogate in substante nutritive care asigura o buna functionare a organismului.
Este indicat sa introducem in dieta sucuri din alimente cu continut bogat in clorofila pentru ca in acest fel se elimina mai usor toxinele si reziduurile.
Folosirea fibrelor naturale este benefica intr-o detoxifiere zilnica deoarece acest lucru va conduce la detoxifierea colonului.