De ce trebuie sa tinem seama pentru a face un tort perfect

Pentru ca torturile sa atinga forma, culoarea, textura si gustul trebuie sa tineti cont de anumite sfaturi culinare. Mai jos puteti gasi cateva dintre aceste sfaturi care va vor ajuta sa aveti de fiecare data un tort „perfect”.

– Intotdeauna, inainte de a incepe prepararea unui tort, puneti pe masa toate materialele de care aveti nevoie, astfel incat sa nu uitati ceva din greseala.

– Inainte de toate, dati temperatura de preincalzire a cuptorului spusa in reteta.

– Este necesar sa ungeti cu unt si sa tapetati cu faina forma inainte de o utiliza (pentru anumite tipuri de prajituri, cum ar fi cozonac nu este nevoie acest lucru). In unele cazuri, trebuie sa puneti hartie de copt si, de asemenea, trebuie sa ungeti cu unt si sa presarati cu faina.

– Pentru tort de ciocolata, putem folosi cacao in loc de faina in tava de copt.

– Trebuie sa utilizati intotdeauna forma de dimensiunea corecta. Daca este prea mare, aluatul se va raspandi si tortul nu va creste suficient si, daca este prea mica, riscati sa ramana nefacut in centru.

– Daca aveti nevoie sa folositi oua sau unt, asigurati-va ca le-ati scos din frigider cu cel putin o jumatate de ora inainte de a le utiliza.

– Produse de patiserie, au nevoie de doza exacta de ingrediente. Un echilibru este necesar. Daca reteta spune „cana”, nu folositi orice pahar sau orice cana. Mai bine, pentru siguranta, convertiti cantitatea in grame, deoarece, daca faceti o greseala in doza, exista un risc ridicat de a esua ca ea sa iasa asa cum ne dorim.

– Dupa ce ati pus tortul in cuptor pentru a se coace, lasati in pace. Nu porniti cuptorul de 15 ori pentru a vedea ce se intampla, deoarece tortul se va dezumfla si veti face si risipa de energie. Trebuie sa treaca neaparat 1/2 ora inainte de a incerca sa deschideti cuptorul si apoi de a verifica daca acesta este gata.

– Daca doriti tortul sa fie foarte pufos, separati galbenusul de la albusuri, amestecandu-le separat pe fiecare.

– Nu turnati niciodata toate ingredientele impreuna intr-un castron simultan. Amestecati toate ingredientele uscate (faina, praf de copt, sare, scortisoara, bicarbonat de sodiu), intr-un castron si ingredientele umede cu mixerul.

– Daca doriti sa puneti glazura trebuie sa asteptati ca tortul sa se raceasca complet altfel glazura va deveni mai fluida si nu va sta pe blat.

Una din aceste retete la care trebuie sa tineti cont de sfaturile de mai sus este si tortul cu ciocolata, reteta ce o puteti gasi la adresa: http://www.bucatarulpriceput.ro/tort-cu-ciocolata.html.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *