Ursii polari
Se stie ca ursii care traiesc in padurile din tara noastra hiberneaza in cursul iernii pentru ca au rezerve insuficiente de mancare. In tot acest timp, ei respira foarte rar, iar inima lor bate foarte incet.
Nu acelasi lucru se intampla cu ursii polari, cu toate ca si acestia dorm mai mult in timpul iernii.
Ei se pot retrage in pesteri sau in scorburi, ori alteori raman chiar acoperiti in zapada. Daca vremea se imbunatateste atunci ursii polari ies pentru o scurta perioada de timp din barlog.
In comparatie cu masculii, femelele dorm o perioada mai mare de timp. In perioada iernii, femelele nasc pui si ii cresc pe acestia.
Caii
Primii descendenti ai cailor au populat teritoriile ocupate astazi de continentul nord american. De aici, ei s-au raspandit si pe celelalte continente.
In perioada glaciara, caii au disparut de pe teritoriul pe care se afla astazi America de Nord. Cei care au readus caii in America au fost aventurierii spanioli, care au plecat sa cucereasca noi teritorii pe acest continent la putin timp dupa ce America a fost descoperita. E vorba de Hernando Cortes, anul 1519.
Un alt conchistador spaniol a fost De Soto, care a adus doua sute de cai in Florida in jurul anului 1540.
Coronado a intreprins o expeditie in sud vestul acestui continent, fiind insotit de aceasta data de aproximativ o mie de cai.
La inceput, bastinasii care traiau pe aceste teritorii erau extrem de speriati de cai pentru ca nu mai vazusera un asemenea animal. Cu timpul insa, s-au obisnuit si au inceput sa-i fure de la cuceritori si in acest fel numarul cailor a crescut mai ales in partea de sud vest a continentului american.
Bastinasii indieni ii foloseau pe cai la vanatoarea de bizoni, dar si in conflictele care izbucneau intre diferite triburi, ori atunci cand se aparau impotriva invaziei albilor.