Un text argumentativ bazat pe cateva idei care mi-au venit pe moment, realizat in clasa a XII-a. Puteti sa va inspirati si sa dati mai departe. Grija mare insa sa nu mai aiba cineva din clasa aceeasi tema pentru ca iese nasol dupa. Oricum, va descurcati voi. 🙂 Recomandarea mea este sa va inspirati si nu sa copiati! Acest text cuprinde aproximativ 27 de randuri pe foaie A4.
Cartea in format electronic
Tehnologia avanseaza cu o viteza covarsitoare, motiv pentru care alegem sa depindem tot mai mult de evolutia ei din ratiuni mai mult sau mai putin practice. Personal, consider cartea electronica o alternativa viabila pentru secolul in care ne aflam.
In primul rand, o astfel de carte nu ocupa un spatiu propriu-zis de depozitare. Sa ne imaginam ca vom merge intr-o vacanta pe o perioada mai indelungata de timp, insa bagajul nostru este neincapator pentru un numar semnificativ de carti clasice pe care dorim sa le citim in tot acest timp. Apeland la cartile in format electronic vom putea economisi spatiu suficient astfel incat sa nu intampinam o problema de acest gen. In plus, vom avea posibilitatea sa lecturam nu una sau doua carti, ci un numar nelimitat, in cazul in care beneficiem de o conexiune de internet stabila.
In al doilea rand, pretul este un alt factor important in dezvoltarea tot mai rapida a e-book-urilor. Acestea se gasesc in momentul de fata la un pret mult mai redus fata de cartile traditionale. Evident, costurile realizarii si multiplicarii unui e-book sunt mai mici decat in cel de-al doilea caz. Faptul ca multe dintre librariile online aleg sa ofere unele carti electronice in mod gratuit promoveaza si mai mult aceasta tendinta printre pasionatii de lectura.
In concluzie, consider cartile in format electronic o optiune pratica, rapida, dar si mult mai ieftina spre deosebire de cartile obisnuite, tiparite.
Stiu ca acest raspuns este foarte tarziu, dar da este. Zice in felul urmator „adaptat dupa cetateanul.info”
Acest text se află în cartea mea de limba și literatura română(manual pentru clasa a VI-a).
Si nu se se precizeaza in carte faptul ca este adaptat dupa textul afisat in pagina asta? 🙂