… in materie de mancare, iar colega de grupa care a preparat totul mi-a zis o multime de lucruri despre produsul in cauza. Merita sa aflati si voi cate ceva!
Cuscusul, caci despre el e vorba, este originar din nordul Africii. Cuscusul este un aliment popular care are bile mici de faina sau gris de grau dur.
Cuscusul este benefic pentru sanatatea ta deoarece nu contine grasime si nu contine zahar.
Totodata, cuscusul iti ofera circa 70% din cantitatea zilnica de seleniu de care ai nevoie.
Cuscusul din grau integral este mai benefic pentru sanatatea ta pentru ca este facut din faina de grau integral dur si contine multe fibre.
Cuscusul este o mare sursa de proteine vegetariene slabe. Intr-o cana de cuscus fiert veti obtine 6 gr de proteine.
Aceste proteine sunt benefice asupra pielii, muschilor si alte organe ale corpului.
Proteinele sunt, de asemenea, o parte integranta a procesului de vindecare a ranilor.
Cuscusul joaca un rol important in metabolismul enzimelor care ajuta la vindecarea ranilor. La o ceasca de cuscus veti obtine 2 gr de fibre.
Fibrele absorb apa din tractul digestiv si te ajuta sa te simti plin. Acest lucru previne senzatia de foame si astfel poti pierde mai usor kilogramele in plus.
Fibrele, de asemenea, limiteaza secretia hormonului numit grelina care produce senzatia de foame.
Fibrele pe care le contine cuscusul previn si constipatia. Cuscusul scade si nivelul de colesterol.
Cuscusul face parte din categoria cerealelor integrale si reprezinta o sursa remarcabila de vitamina B si fibre.
De asemenea, cuscusul contine niacina, tiamina, B6, riboflavina si acid pantotenic. Toate aceste vitamine sunt benefice pentru sanatatea pielii, a creierului, a inimii, a sistemului nervos, a sngelui si a sistemului imunitar.
Cuscusul se remarca printr-un continut mare de seleniu, vital pentru sanatatea reproducerii, sinteza proteinelor, metabolismul hormonilor tiroidieni.
Seleniul functioneaza ca un puternic antioxidant si ajuta la reducerea acumularii de LDL colesterol. Cuscusul mai contine mangan, care ajuta la mentinerea sanatatii sangelui, oaselor, nervilor, a creierului.
De asemenea, manganul ajuta la reglarea zaharului din sange. Cuscusul contine si potasiu, care favorizeaza dilatarea vaselor de sange facand circulatia mai usoara.
Potasiul previne diferite boli cardiovasculare. Acesta joaca un rol important si in reglarea tensiunii arteriale, prevenind hipertensiunea arteriala si aritmiile cardiace.
Cuscusul are un continut caloric scazut. Dintr-o cana de cuscus se obtine 200 calorii. Deci acest aliment ar fi o alegere perfecta daca vrei sa scazi in greutate.
In plus, are un continut scazut de sodiu, colesterol si grasimi saturate, alte elemente benefice necesare intr-o cura de slabire.