Mi-am propus sa mananc macar un fruct pe zi din motive de tranzit intestinal lenes si asa mai departe. Acesta e noul meu angajament, daca se poate spune asa. Vreau sa vad cat ma voi tine de el.
Si cum am inceput sa mananc pere, am zis sa scriu si aici cateva cuvinte despre aceste fructe.
Perele sunt fructe dulci care au dimensiunea aproximativa a unui mar. Coaja acestui fruct este subtire, culoarea cojii poate varia (verde, galben, rosu, maro sau o combinatie a acestor culori).
Perele au un gust dulce suculent. Perele sunt bune pentru sanatatea ta si pot fi introduse cu succes in dieta. Perele sunt bogate in fibre, de aceea sunt benefice pentru aparatul digestiv. Consumul de fibre dietetice este important pentru sanatatea ta deoaece ajuta organismul sa absoarba minerale si vitamine din mancare. De asemenea, fibrele joaca un rol important in ameliorarea constipatiei si te scuteste de a face hemoroizi.
Perele sunt incarcate cu antioxidanti care ajuta la eliminarea radicalilor liberi din organism ce duc la instalarea multor boli.
Perele contin vitamina A, vitamina C si compusi flavonoidici cum ar fi betacarotenul si luteina, ce ajuta corpul sa scape de radicalii liberi si de alti compusi periculosi.
Pentru ca sunt bogate in antioxidanti, perele pot reduce si riscul de a dezvolta diferite tipuri de cancer, cum ar fi cel de rect, de colon, de prostata, de san sau de plamani.
Deoarece contin antioxidanti si vitamina C, perele ajuta si la intarirea sistemului imunitar. Vitamina C este esentiala pentru buna functionarea a sistemului imunitar pentru ca accelereaza productia de celule albe din sange. Din aceasta cauza, perele pot fi benefice pentru tratamentul starilor de raceala si gripa.
Perele sunt foarte bune pentru sistemul cardiovascular deoarece acestea sunt o mare sursa de potasiu ce este un vasodilatator care scade tensiunea arteriala.
Perele sunt extrem de benefice pentru persoanele care sufera de anemie. Perele sunt bogate in cupru si fier; cuprul te ajuta sa absorbi mai usor mineralele, iar fierul faciliteaza sinteza celulelor rosii din sange.
Fara fier suficient organismul nu poate produce destula hemoglobina.
Perele sunt o sursa bogata de vitamina A, de aceea exercita un rol benefic asupra parului, pielii si ochilor.
Perele sunt eficiente in reducerea degenerarii maculare, in caderea parului, in cataracta.
Consumul regulat de pere poate ajuta la scaderea riscului de malformatii congenitale la nou nascuti. Acest beneficiu se datoreaza acidului folic. Studiile au aratat ca acidul folic reduce defectele de tub neural la noi nascuti.